Безконечни опашки от автомобили на българи, желаещи да пазаруват в Турция,

...
Безконечни опашки от автомобили на българи, желаещи да пазаруват в Турция,
Коментари Харесай

Българите наводняват границата с Турция за евтина шопинг мания при комшиите

Безконечни опашки от коли на българи, искащи да пазарят в Турция , се вият на границата сред двете страни, оповестява турската частна телевизия НТВ.

Големият брой гости от България, идващи за еднодневен пазар в Одрин , и гурбетчиите, които се завръщат в Европа, откакто прекараха Нова година при околните си в родината, станаха причина за огромната натовареност на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле ” - " Капитан Андреево ”, показва телевизионният канал.

В рамките на ограниченията против пандемията идващите от България показват негативен PCR тест на влизане в Турция , припомня още малкия екран. Посетители без отрицателен PCR също могат да влязат в страната, само че единствено при обявление на адрес в страната и изискване за седемдневна карантина.

Председателят на Одрин ската комерсиална палата Реджеп Зъпкънкурт разяснява интереса на българите за търговия в града като радостно развиване в миг, когато одринските търговци претърпяват сложни времена поради пандемията.

По думите му българите купуват всевъзможни артикули, като приблизително харчат по 150 евро на екскурзиант, и обезпечават сериозен принос за стопанската система на Одрин и страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР